2020. gada 13. novembrī Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāts sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Valsts valodas centru un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā organizē konferenci „Latviešu valoda Eiropas Savienībā – valodas saprotamība un pieejamība”. Šī būs jau trīspadsmitā gadskārtējā aktuāliem Eiropas Savienības tulkošanas jautājumiem veltītā konference. Covid-19 pandēmijas radīto ierobežojumu dēļ konference šogad notiks tiešsaistē.

Konferencē ES un Latvijas tulkošanas nozares pārstāvji diskutēs par valodas skaidrības un vēstījuma pieejamības nodrošināšanu, tulkojot Eiropas Savienības tekstus latviešu valodā. Paredzēts, ka konferenci atklās Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Konferences programma ir pielikumā.

Piedalīties tiešsaistes konferencē „Latviešu valoda Eiropas Savienībā – valodas saprotamība un pieejamība” var, iepriekš piesakot savu dalību līdz š.g. 30. oktobrim un nosūtot savu vārdu, uzvārdu, organizācijas nosaukumu, e-pasta adresi un tālruņa numuru uz e-pasta adresi: konference@mfa.gov.lv.

 

Dalīties